cat
green
dark
 
 
 
از اينكه به سايت ما امده ايد تشكر ميكنيم و اميدوارم كه لحظات خوشي را با ما سپري كنيد.

نويسنده: eghbal | ساعت: 17:54

 

شبیه سازی روباتیک بازوی اختاپوسها

دانشمندان موفق به شبیه سازی روباتیک ساختار ماهیچه ای غیر عادی بازوی اختاپوسها شده اند، ساختاری که مشابه آن را تنها در زبان جانداران و خرطوم فیلها می توان دید. به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از دانشمندان اروپایی رویای ساخت اختاپوسی روباتیک را در ذهن دارند که روزی می تواند جان انسانها را نجات دهد. نجات جان انسانها یکی از کاربردهای روبات اختاپوسی است که می تواند در کنار مسیریابی در زیر آب دریا و جا به جا کردن اجسام انجام دهد. اولین قدم برای ساخت این روبات نیز خلق یکی از بازوهای اختاپوس است.

octopus

محققان کالج سنت آنا در پیزا این بازو را به عنوان بخشی از پروژه ای بزرگتر خواهند ساخت که بودجه آن توسط کمیسیون اروپا تامین می شود. ساخت روباتهای کاربردی با بدنی مشابه نرم تنان یکی از دشوارترین پروژه های مهندسی به شمار می رود زیرا روباتها ذاتا با استفاده از مواد سخت ساخته می شوند در حالی که فناوری لازم برای ساخت بدنه¬ای لطیف و غیر سخت برای روباتها هنوز چندان توسعه نیافته است. اختاپوسها از ساختار ماهیچه ای عجیبی برخوردارند که به صورت طبیعی در ساختار زبان و یا خرطوم فیلها یافت می شوند، محققان با مطالعه بر روی حرکات اختاپوسها دریافتند بازوی این جانداران برای وارد آوردن فشار به منظور گرفتن و جا به جا کردن اجسام کوتاه و بلند می شوند. نمونه آزمایشی این روبات طولی برابر 17 اینچ دارد و از ساختار بدن اختاپوسهای مدیترانه ای شبیه سازی شده است. این بازوی ضد آب از مواد سیلیکونی ساخته شده و از درون آن کابلهایی فلزی به دسته ای از کابلهای نایلونی وصل شده اند. با ایجاد تغییر در این کابلها بازو می تواند اجسام مختلف را بگیرد. اصطکاک موجود در لایه خارجی سیلیکونی به اندازه ای است که نیاز به اجزای مکنده که در بدن اختاپوسها یافت می شود را از بین خواهد برد. بر اساس گزارش دیسکاوری، چنین روباتی می تواند در زمینه های مختلفی کاربرد داشته باشد، برای مثال گروهی از پزشکان مشتاقند از این فناوری به عنوان ابزار آندوسکوپی ایمن تر استفاده کنند. همچنین می توان از این روبات در انجام عملیات امداد و نجات انسانها در زیر آب استفاده کرد.

 

جدیدترین ربات امدادگر ایرانی

نويسنده: eghbal | ساعت: 17:44

 

 

به گزارش واحد مرکزی خبر یکی از اعضای تیم طراح و سازنده این روبات گفت: این روبات با مکانیزم بازوهای جمع شونده مستقل و نامتقارن طراحی شده است و گردن آن نیز به گونه ای است که قابلیت چرخش درهمه جهات را دارد. سیدعلی رجبی راد با بیان اینکه طراحی این روبات برگرفته از سامانه تانک است افزود: این روبات حسگرهای خود می تواند درمناطقی که حوادث طبیعی یا غیرمترقبه روی داده و یا درجایی که انسانی گرفتار شده ،کار جستجو انجام دهد.

او گفت :ویژگی دیگری که این روبات را از دیگر روبات ها متمایز می کند ،این است که هنگام برخورد با دست اندازها و نقاط کور انعطاف پذیر و فعال عمل می کند و این خصوصیت کاربر را در کنترل بهینه حرکات روبات یاری می کند. سازنده این روبات وجود دوربین فیلم برداری با قابلیت بزرگ نمایی، دارا بودن دو مرکز فرستنده و دو مرکز گیرنده، حسگرهای تشخیص علایم حیاتی انسان ، داشتن کانال برای سوئیچ و هدایت موتورها را از دیگر ویژگی های این روبات امدادگر عنوان کرد. این روبات که در اداره کل ثبت اختراعات و مالکیت صنعتی به ثبت رسیده ،با تلاش چهار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار و با راهنمایی دکتر ناصر پرویز و دکتر نجمه اقبال از استادان این دانشگاه طراحی و ساخته شده است.

alt


 
 
 
مکث تمپ | قالب هاي رايگان وبلاگ | قالب هاي بلاگفا | قالب هاي ميهن بلاگ | قالب هاي پرشين بلاگ | قالب هاي بلاگ اسکاي | قالب هاي ديتالايف | پوسته هاي وردپرس | ام گرافيك | M Graphic